Előfizetői tartalom

Itt a bizonyíték: a Mercedes elárulta, mennyit keresett Magyarországon

A Handelsblatt vasárnapi cikke, amely szerint a sokasodó kihívások hatására megszorításokra kényszerül a BMW és a Daimler, amelyek a magyarországi gyártókapacitásaik bővítésére, kiépítésére is kedvezőtlenül hathatnak majd, nagy port kavart. A Mercedes anyavállalata el is ismerte, valóban felfüggesztették a kecskeméti beruházásukat és az sem biztos egyelőre, hogy az eredetileg tervezett full-flex üzem épül fel nálunk végül. Ez a döntés annak ellenére született meg, hogy a számok eddig is azt mutatták, nagyon megéri nálunk autókat gyártani. Erre erősített rá a Mercedes-Benz Manufactoring Hungary, amelynek éves beszámolójából kiderült: rekord profitot értek el nálunk a németek tavaly.

Nagy szerencséje van Magyarországnak a MercedesszelBár az utóbbi évek az SUV szegmens térhódításáról szóltak a globális autópiacon, a kompakt szegmens modelljei még mindig rendkívül népszerűek a Mercedes vásárlóinak körében - írtuk korábbi cikkünkben. Súlyuk magas szinten stabilizálódott az autógyártó összértékesítésén belül, így érdemben hozzájárultak ahhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés