Előfizetői tartalom

Kerülni kell Szlovéniát?

Portfolio
A napi.hu értesülése szerint már a közeljövőben jelentősen drágulhat az autópálya-használat Szlovéniában. Dél-nyugati szomszédunk kormánya ugyan csak a hónap végén dönt az ügyben, de az olasz Il Piccolo már tudni véli az új tarifákat. A szlovén ügyekben általában tájékozott trieszti napilap szerint a személygépkocsiknak most 95 euróba kerülő éves matrica ára 20 euróval nő, a heti matricáért 20, a haviért 50 eurót kell majd fizetni. Drágább lesz a sztráda a motorkerékpárosoknak is: a legolcsóbb matrica is tíz euróba kerülhet majd.

Ezeken túlmenően a kormány be akar vezetni egy új kategóriát is, eszerint a 3,5 tonnánál könnyebb kisteherautóknak ezentúl éves matricát kell majd venniük 220 euróért. (A jelenlegi rendszerben a teherautók az autópálya-kapuknál fizetnek − ezeket azután is megtartották, hogy a személygépkocsik számára matricát vezettek be −, készpénzzel, hitelkártyával vagy autópálya-kártyával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés