A Porsche felemelheti a tisztán elektromos meghajtású Mission E modelljének éves gyártási darabszámát és hamarosan dönthet arról, hogy készül-e elektromos változat a Macanből - nyilatkozta Detlev von Platen.


A német luxusautó-gyártó igazgatóságának tagja hozzátette, nagyon jók a Mission E modellel kapcsolatos visszajelzések, ezért nagyon optimisták a várható kereslettel kapcsolattal. Ez az oka annak, hogy végül úgy dönthetnek, az eredetinél többet, éves szinten 20 darabot gyártanak majd a modellből, amelynek első példányai 2019-ben gördülhetnek le a gyártószalagról.

A Porsche nemrég jelentette be, hogy a tervezett 3 milliárd euró helyett 6 milliárd eurót fordítanak hibrid és teljesen elektromos meghajtású autók gyártására 2022-ig.

Az igyekezetük nem véletlen, azon túl, hogy muszáj megfelelniük az egyre szigorodó előírásoknak és zuhan a dízel autók értékesítés Európában, láthatóan van érdemi kereslet az alternatív meghajtású autók iránt. A Porsche Panamera értékesítéseinek mintegy 60 százalékát már a hibrid hajtással szerelt változatok adják.

(Automotive News Europe)