Előfizetői tartalom

Musk hozzáállása miatt nagy pofonba szaladhat bele a Tesla

Portfolio
Nagy pofonba szaladhat bele Elon Musk, a Tesla vezére Kínában. A helyi hatóságok ugyanis egyáltalán nem vevők arra az ötletére, hogy az országban érvényes törvényektől eltérően, egy kínai partner bevonása nélkül kezdjen gyártásba. A saját üzemre viszont nagy szüksége volna az amerikaiaknak, mivel a máshol gyártott autóikra 25 százalékos importvámot vetnek ki, amely jelentősen megdrágítja az értékesítést. Ez pedig versenyhátrányt eredményez a rivális helyi gyártókkal szemben.

Elon Musk tavaly novemberben jelentette be, hogy a kínai hatóságokkal létrejött megállapodás alapján három éven belül megkezdődhet az első Tesla-gyár építése Sanghajban. Az akkori híradások szerint az üzemben elsősorban a szélesebb tömegeknek szánt Tesla Model 3-at gyártanák a kínai belföldi piacra, valamint a régió más országai számára. Itt készülhetne továbbá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés