Előfizetői tartalom

Nem csak nézni, látszani is kell!

Hámor Iván
Egyetlen nap leforgása alatt csak az én szemem előtt két olyan eset történt, ami a kerékpárosok nem megfelelő kivilágításából adódott. Az egyik csak majdnem, a másik sajnos valódi balesettel végződött. Ne rontsa el senki se a saját, se mások karácsonyát, illetve egyetlen napját sem azzal, hogy egyáltalán nem, vagy nem megfelelő módon világítja ki kerékpárját!

A ködös, párás, csapadékos időjárásban különös jelentőséggel bír a közlekedők megfelelő láthatósága, azaz kivilágítása. A szabályok nem fogalmaznak eléggé szigorúan és konkrétan, így sokan rugalmasan kezelik a "rossz látási viszonyok" fogalmát - legyenek autósok, vagy kerékpárosok. Nem elég ugyanis kilátni egy járműből, vagy járműről, hanem látszani is kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés