Előfizetői tartalom

Csak vesztesei lennének az amerikai-európai kereskedelmi háborúnak

MTI
Amerika és Európa is csak veszíthet, ha kereskedelmi háborút folytat egymással - hangsúlyozta a német autóipari szövetség (VDA) elnöke hétfőn a tervezett amerikai védővámokkal kapcsolatban. A szövetségi kormány is ismét bírálta Washington tervezett lépéseit, Steffen Seibert kormányszóvivő berlini tájékoztatóján kijelentette, hogy tévúton jár, aki tovább emeli a vámokat.

Bernhard Mattes, a VDA elnöke kiemelte, hogy mindent meg kell tenni a kereskedelmi háború veszélyének elhárításáért, mert a "büntetővámok" nem oldanak meg semmit. Rámutatott, hogy a német gyártók tavaly 494 ezer autót exportáltak az Egyesült Államokba, ami 25 százalékos csökkenés 2013-hoz képest. Ugyanezen idő alatt a német autóipari cégek 180 ezerrel évi 804 ezerre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés