Előfizetői tartalom

Dízelundor Európában, nálunk ez nem zavarja a vevőket

Portfolio
A dízelbotrányt követően egyre több európai nagyvárosban tervezik, hogy kitiltják a gázolajos autókat, ez pedig alaposan megijesztette a potenciális autóvásárlókat, egyre többen váltanak benzinesre, helyzetüket megkönnyíti, hogy az autógyártók is kezdik kivezetni kínálatukból a dízeles modelleket, helyettük elsősorban benzines vagy hibrid modelleket kínálnak. A dízelautók már csak az európai uniós újautóeladások közel harmadát teszik ki, ezzel párhuzamosan jönnek fel az alternatív hajtású autók, amelyeknek az értékesítése meredeken emelkedik, viszont még így is csak a piac 7 százalékát adják.

Az idei második negyedévben, vagyis az április-június időszakban az összes eladott autó 56,7 százaléka benzines, 36,3 százaléka dízel, 6,9 százaléka pedig alternatív hajtású volt az Európai Unióban, ebben a teljesen elektromos, a hibrid és egyéb hajtású autók is benne vannak.A dízelekkel kapcsolatos undort jól mutatja, hogy a gázolajos autók részaránya egy év alatt 45,2...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés