Előfizetői tartalom

Egyre nő a nemzetgazdaságban a gyógyszercégek szerepe

Portfolio
Négy nagy hazai gyógyszergyártó, a Richter, az Egis, a Teva és a Sanofi által megtermelt hozzáadott érték összességében 1155,3 milliárd forintot tett ki 2012-ben, ami az ország összteljesítményének 4,8%-át jelenti - derül ki a magyar gyógyszeripar nemzetgazdasági szerepét vizsgáló, a Századvég által egy mai kerekasztal beszélgetés során bemutatott kutatásból.

A Századvég korábban 2012 szeptemberében publikált felmérést a hazai gyógyszergyártók nemzetgazdaságban betöltött szerepéről, ami azonban még nem tartalmazta a gyógyszerpiaci vaklicit hatásait.Kapcsolódó cikkünk2012.09.06Gyógyszeripar és nemzetgazdaság - Sokat köszönhetünk az ágazatnakA legfrissebb kutatás során az említett vállalatok nemzetgazdasági hozzájárulását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés