Előfizetői tartalom

Egyre súlyosabb az amerikai katasztrófahelyzet - Vegyiüzem-robbanások jöhetnek

MTI
|
Portfolio
Noha a hétvégén még 4-es erősségű hurrikánként romboló Harvey ereje immár trópusi viharrá szelídült, így is folytatni tudta pusztítását, miután újabb óriási felhőszakadásokkal tovább súlyosbította a mexikói-öböl menti amerikai szövetségi államok katasztrófahelyzetét. A vihar által megrongált vegyi üzemekben is kritikus a helyzet. Az egyik üzemben több robbanás is történt a szem- és fültanúk megerősített beszámolói szerint, a gyárat üzemeltető Arkema gyakorlatilag beismerte, kicsúszott kezéből az irányítás, és további robbanások, tűz és mérgező anyagok környezetbe kerülése várható a következő napokban.

Az elképesztő mennyiségű csapadék miatt a helyzet szinte kezelhetetlenné vált Texasban, de a környező államokban sem rózsás a helyzet, a meteorológusok pedig további esőzéseket várnak. Miután Houstonban és környékén szerdán is egész nap megállás nélkül zuhogott az eső, a katasztrófa-elhárítás (FEMA) szakemberei szerint egy-másfél méteres víz áll az utcákon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés