A hétfői kereskedésben felemásan teljesítettek az ázsiai börzék, a Holdújév után újranyitó sanghaji tőzsde 1,3 százalékkal került feljebb, miután a piaci szereplők abban bíztak, hogy az USA és Kína a héten folytatódó kereskedelmi tárgyalásai során sikerül előrelépést elérnie a feleknek. A japán Nikkei mindemellett zárva tartott hétfőn. Az irányadó európai részvényindexek felpattantak hétfőn, míg a tengerentúli tőzsdék is felfelé kapaszkodtak a tengerentúli piacnyitás után. A magyar tőzsde mérsékelt erősödéssel zárta a hét első napját, míg a hazai blue chipek vegyesen teljesítettek.
Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Eséssel zárta a hétfői kereskedést a magyar tőzsde 2019.02.11 17:12

Emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést a BUX, a hazai részvényindex 65 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 1,2 százalékos emelkedés után 11 400 forinton zárt, míg a Mol 0,1 százalékos esést követően 3156 forinton zárt. A Richter 0,4 százalékos esést követően 5545 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,5 százalékkal került lejjebb, a telekomcég papírjai 467 forinton fejezték be a hét első napját.

Emelkednek az amerikai tőzsdék 2019.02.11 15:34

Emelkedéssel indul a hétfői kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, miután a befektetők az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásaira fókuszálnak. Az alacsonyabb szintű egyeztetések már a hét elején megkezdődnek, míg a piaci érdeklődés középpontjában Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter és Robert Lighthizer, az USA kereskedelmi főtárgyaló pekingi látogatása felé fordul majd, az amerikai felsőbb szintű delegáció február 14-én és 15-én egyeztet majd a kínai féllel kereskedelmi kérdésekben. A kereskedelmi háborús hírfolyam mellett tovább dübörög majd a tengerentúli gyorsjelentési szezon, a héten teszi közzé gyorsjelentését többek között az Under Armour, a Coca-Cola és a Pepsi is. A tengerentúli piacnytitás után a Nasdaq 0,5 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 0,3 százalékos emelkedése mellett a Dow 0,3 százalékkal került feljebb.

Fontos szint alá került a Waberer's 2019.02.11 15:04

Nagyot esett a Waberer's árfolyama a hétfői kereskedésben, a társaság részvényei hír vagy bejelentés nélkül 11 százalékot estek, majd a részvény ledolgozott egy keveset a korábbi eséséből, a Waberer's részvényei 7,1 százalékkal kerültek ma lejjebb. A részvény a tavalyi, átlagosan 23,6 millió forintos forgalmával szemben 54,4 milliós forgalommal esik ma. A részvény tavaly novemberben és a múlt hét folyamán is tesztelte a lélektani 2000 forintos szintet, azonban az árfolyamnak akkor sikerült a szint felett megkapaszkodnia, ugyanakkor a részvény ma letörte a 2000 forintos támaszt, további teret nyitva meg ezzel a részvény csökkenése előtt. Mindemellett érdemes kiemelni, hogy a Waberer's rövid távon erősen túladottá vált, így bár rövid távon nem kizárható egy felpattanás lehetősége, a technikai kép azonban továbbra is negatív, a trend a Waberer's esetében továbbra is lefelé mutat.

Lefordult az AutoWallis 2019.02.11 13:28

A tengerentúli piacnyitás felé közeledve a magyar tőzsde lendülete valamelyest alábbhagyott, a BUX 63 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül egyedül az OTP volt képes közel 1 százalékos erősödésére. Az AutoWallis részvényei azonban esnek, a társaság papírjai 7,3 százalékkal kerültek lejjebb, míg a részvényben a forgalom is jelentős, 781 milliós forgalmával az AutoWallis a második legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén, az OTP után.

Az Altera részvényeivel február 1-től AutoWallis néven kereskedhetnek a befektetők, amellyel párhuzamosan részvényfelaprózásra is sor került. A split keretében a cég részvényeinek névértéke az a korábbi 100 forintról 12,5 forintra módosult, ezzel párhuzamosan az társaság tőzsdére bevezetett részvényeinek darabszáma a nyolcszorosára emelkedett. A társaság menedzsmentje várhatóan májusra kidolgozza majd az AutoWallis ötéves stratégiáját, amelyben a cég azzal számol, hogy az AutoWallis árbevétele ebben az időszakban megduplázódhat, a menedzsment célja mindemellett az is, hogy tovább erősítse az AutoWallis EBITDA-termelő képességét. Az AutoWallis továbbá azt is célként tűzte ki, hogy a társaság részvényei minél előbb bekerüljenek a tőzsde Prémium kategóriájába, továbbá a BUX, valamint a CECE indexekbe.

Felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde 2019.02.11 11:40

Az irányadó európai tőzsdék felpattantak hétfő délelőtt, a régiós részvényindexek is emelkednek, a bécsi börze 0,8 százalékos erősödése mellett a lengyel WIG 0,9 százalékkal került feljebb, míg a prágai tőzsde 0,6 százalékkal került feljebb. A délelőtt első felének bizonytalanságát magáról lerázva a magyar tőzsde is emelkedik, a BUX 2,4 milliárd forintos forgalom és 218 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb, míg a hazai blue chipek a Richter kivételével erősödnek, a BUX komponensei közül az OTP részvényei teljesítenek a legjobban.

Felpattantak az európai tőzsdék 2019.02.11 10:22

A pénteki kereskedést bár eséssel indították a tengerentúli tőzsdék, a nap második felében az amerikai részvénypiacok már felfelé kapaszkodtak, majd a tengerentúli piaczárás felé közeledve újabb vételi hullám érkezett, amelyet követően felemásan zárták a pénteki kereskedést az amerikai részvényindexek, a Dow 0,3 százalékos esése mellett az S&P500-nak sikerült 0,1 százalékos erősödéssel bezárnia, a piaci szereplőket mindemellett óvatosságra intette, hogy az amerikai kormányzat és az elnök bevándorlás-politikai ellentéte könnyen újabb kormányzati leállásban csúcsosodhat majd ki.

A befektetői fókusz középpontjában az USA és Kína folytatódó kereskedelmi egyeztetései álltak, miután Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter Robert Lighthizer, az USA kereskedelmi főtárgyalója a héten Pekingbe látogat majd, ahol február 14-én és 15-én folytatódnak a két ország kereskedelmi egyeztetései. A megállapodás reménye a Holdújév ünnepe után újranyitó sanghaji tőzsdét felfelé segítette a hétfői kereskedésben, míg Ázsia más részein felemásan teljesítettek a részvényindexek.

Az irányadó európai részvényindexek az elmúlt hét második felében látott, jelentős esés után felpattantak hétfőn, a milánói tőzsde 1,7 százalékos erősödése mellett a CAC40 1,2 százalékkal került feljebb, míg a DAX 1,2 százalékot emelkedett.

Emelkedéssel indul a hét első napja a magyar tőzsdén 2019.02.11 09:06

Erősödéssel indul a hét első napja a magyar tőzsdén, a BUX 113 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a hétfői piacnyitás után. A Magyar Telekom stagnál, míg a Richter 0,2 százalékos esése mellett a Mol 0,3 százalékkal került lejjebb. Az OTP mindemellett erősödéssel indította a napot, a bankpapír árfolyama 1,1 százalékkal került feljebb.

Fókuszban a Brexit és a kereskedelmi háború - Emelkedéssel nyithat Európa 2019.02.11 08:38

Mi történik a tőzsdéken?

  • Eséssel indult a hét utolsó napja a tengerentúli tőzsdéken, a befektetőket a globális gazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmak mellett az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos hírfolyamra fókuszáltak. A pénteki piaczárás felé közeledve az amerikai tőzsdék ismét felfelé kapaszkodtak, felemásan fejezve be a pénteki kereskedést, a Dow végül 63 pontos esés mellett 0,3 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,1 százalékos erősödéssel zárta a hét utolsó napját, míg a Nasdaq 0,1 százalékos emelkedéssel fejezte be a pénteki kereskedést.

  • Felemásan teljesítenek az ázsiai részvénindexek a hét első napján, a holdújév ünnepe után újranyitó sanghaji tőzsde 1,3 százalékkal került feljebb, miután a piaci szereplők egy része abban bízott, hogy az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásai során sikerült majd előrelépnie a vitás kérdésekben a feleknek. Robert Lighthizer, az USA kereskedelmi főtárgyalója és az amerikai pénzügyminiszter vezette delegáció a héten Pekingbe látogat majd, ahol csütörtökön és pénteken folytatódnak a két ország kereskedelmi egyeztetései. Ázsia más részein nem volt egyértelmű az irány hétfőn, a hongkongi tőzsde 0,5 százalékkal került feljebb, míg a szingapúri tőzsde 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a japán Nikkei hétfőn zárva tartott.

  • Eséssel zárta a pénteki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 469 pontos mínusz mellett 1,2 százalékkal került lejjebb a hét utolsó napján, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 0,1 százalékos emelkedés után 469,5 forinton zárt, míg a Richter 0,5 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó papírjai 5565 forinton zártak. Az OTP mindemellett 1,1 százalékos esés után 11 270 forinton zárt, míg a Mol nagyot esett, az olajcég papírjai 2,7 százalékos esés után 3160 forinton búcsúztak a pénteki kereskedéstől.

  • A határidős DAX index 55 ponttal került feljebb hétfő reggel, 0,5 százalékos emelkedést vetítve előre a mai piacnyitásra.

  • A forint erősödik az euróval szemben hétfő reggel, egy euróért 318,75 forintot kell fizetni, míg egy dollár 281,55 forintba kerül.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Hétfőn nem érkezik kiemelt hazai makroadat.

  • Németországból a februári ZEW gazdasági hangulatindex érkezik majd.

Fókuszban a Brexit és a kereskedelmi háború - Emelkedéssel nyithat Európa

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Eséssel zárták a hét utolsó napját az európai tőzsdék, a kontinens irányadó részvényindexeinek az elmúlt egy során nyújtott teljesítménye is negatív, a DAX az elmúlt egy évben 11 százalékkal került lejjebb, míg a milánói tőzsde 13,9 százalékkal került lejjebb az elmúlt egy évben.

Fókuszban a Brexit és a kereskedelmi háború - Emelkedéssel nyithat Európa

Gyorsjelentések a héten

Hétfőn nem érkezik kiemelt vállalati gyorsjelentés.

Fókuszban a Brexit és a kereskedelmi háború - Emelkedéssel nyithat Európa

Fókuszban a Brexit és a kereskedelmi háború - Emelkedéssel nyithat Európa