Előfizetői tartalom

60 ezer tonna szennyezett olaj érkezhetett Magyarországra

Portfolio
Összességében mintegy 60 ezer tonna szennyezett orosz olaj érkezhetett Magyarországra májusban a Barátság kőolajvezetéken, amiből május 20-21-én 17 700 tonna érkezett - értesült a Reuters iparági forrásokból. A teljes, Magyarországra érkező mennyiség ugyanakkor ennél nagyobb is lehet, mivel már április végén több országban észlelték a szennyeződést.

A szlovák Transpetrol szerda este jelentette be, hogy Szlovákiába ismét tiszta kőolaj érkezik Ukrajna irányából. Csehországba viszont egyelőre - csütörtök kora délutánig - nem indult újra az olajszállítás a vezetéken - közölte a Mero cseh vezetéküzemeltető, amely a hónap végére várja a transzport újraindulását. Az Ukrtransznafta ukrán vállalat kedden délelőtt indította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés