Előfizetői tartalom

Apad az orosz kőolajszállítás - Mit jelent ez a MOL-nak?

Portfolio
Egy évtizede nem volt olyan alacsony az Oroszországból Európába történő olajszállítás, mint most - számolt be cikkében a Financial Times. Mindez kedvezőtlenül érinti az európai finomítókat, melyek így a költségek növekedésével kénytelenek szembenézni. A MOL is ott van kárvallottak között, hiszen a pozsonyi és dunai finomítók elsöprő többségben a Barátság kőolajvezetéken keresztül érkező orosz olajat dolgozzák fel.

Apad az orosz kőolaj szállítás 10 éve nem látott alacsony szintre csökkent az orosz olajszállítás Európába, júliusban már mindössze 2,1 millió hordó kőolaj érkezhet naponta az öreg kontinensre. Ennek egyik oka, hogy a növekvő orosz finomítói ágazat több olajat használ fel, másfelől az is szerepet játszik, hogy Moszkva igyekszik növelni az olajszállítás Kína irányába....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés