Előfizetői tartalom

Befektetésének harmadát eltőzsdézte az állam

Portfolio
2011. május 24-én került bejelentésre, hogy a magyar állam megvásárolta a Szurgutnyeftyegas 21%-os MOL tulajdonrészét, ezzel egyébként a hazai olajtársaság legnagyobb tulajdonosává vált. A MOL részvényei azonban azóta igen jelentős esést produkáltak, az árfolyam több mint 30%-ot veszített értékéből. Ezáltal az államnak is komoly nem realizált vesztesége van a pozíción.

Sokat bukott az állam Mint ismeretes 2011. májusában a magyar állam megvásárolta a Szurgut 21%-os MOL-pakettjét, összességében 1,88 milliárd euróért, ezáltal a hazai olajtársaság legnagyobb tulajdonosává lépett elő. A vásárláskor azonban a MOL árfolyama még 22 000 forint felett tartózkodott (egész pontosan 2011. május 23-án 22 400 forinton zárt), így a mostani tőzsdei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés