Előfizetői tartalom

Berágtak az oroszok Venezuelára

Portfolio
Venezuelában panaszkodott az orosz hitelek fejében vállalt olajszállítmányok késése miatt Igor Szecsin, az orosz állami Rosznyefty vezetője. Szecsin személyesen Nicolas Maduro venezuelai elnöknek fejezte ki aggályait a venezuelai olajszállítmányok elmaradása miatt a Reuters forrásai miatt, ami világos jele a válság sújtotta dél-amerikai ország és a fő hitelezője közötti feszültségnek.

Az elmúlt néhány évben Moszkva vált Venezuela egyik utolsó hitelezőjévé. A hírügynökség számításai szerint az orosz kormány és a Rosznyefty 2006 óta legalább 17 milliárd dollár értékben nyújtott hitelt és egyéb támogatásokat a dél-amerikai államnak. A törlesztést a venezuelai állami PDVSA olajvállalat zömmel olajszállítmányok formájában vállalta, azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés