Előfizetői tartalom

Fegyveresek csaptak le az erőmű uránjára

MTI
Rio de Janeiro államban fegyveres támadók tüzet nyitottak kedden egy autókonvojra, amely uránt szállított Brazília angrai atomerőművébe - közölte a rendőrség és az erőmű vezetése. Beszámolójuk szerint a nukleáris fűtőanyagot szállító kamionra Frade város közelében egy tengerparti úton nyitottak tüzet, mintegy 30 kilométerre Angra dos Reistől, ahol az erőmű van. A konvojt kísérő rendőrök viszonozták a tüzet, de senki sem sebesült meg, és a támadóknak sikerült elmenekülniük.

Az angrai erőművet üzemeltető Centrais Elétricas Brasileiras vállalat nyilatkozatban szögezte le, hogy a konvojjal szállított urán nem került veszélybe, a támadás nem késleltette a szállítmányt. A támadás azután érte a konvojt, hogy a speciális kamiont kísérő rendőrök a közelben eldördülő lövések miatt az út mellett szétszóródva védekező állást vettek fel....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés