Előfizetői tartalom

Hat ország, mely bedőlhet az alacsony olajár miatt

Portfolio
Azerbajdzsánban már IMF-küldöttség érkezik az olajár esés okozta válsághelyzet megoldására, ami felvetheti a kérdés, hogy vajon melyik olajkapcsolt gazdaság lehet a következő, mely külső segítségre szorul. Az alábbiakban olyan országok kerülnek röviden bemutatásra, ahol könnyen elképzelhető az IMF közbelépése az alacsony olajár okozta gazdasági problémák miatt. Az olajáraktól erősen függő országok számára sajnos a kilátások sem éppen kedvezőek, jelenleg ugyanis nagyon úgy tűnik, az idei évre várt olajpiaci fordulat még későbbre tolódhat.

Ők lesznek az olajáresés áldozatai?Nagyon nehéz helyzetbe kerültek ilyen olajárak mellett az olajexporttól jelentősen függő gazdaságok, Azerbajdzsánba például a héten érkezik az IMF és a Világbank küldöttsége. Több energia túlsúlyos gazdaságnál is elképzelhető, hogy vészhelyzeti mentőcsomagra kényszerülnek. Az olajkapcsolt gazdaságok meggyengülése természetesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés