Előfizetői tartalom

Jelentősen emelnék a francia áramdíjat - A kormány tiltakozik

Portfolio
A francia energiaszabályozó bizottság (CRE) a nyár folyamán 6,8 és 9,6 százalék közötti, az elkövetkező két évben pedig 3,2 százalékos lakossági áremelést javasolt szerdán az Electricité de France (EDF) energiaszolgáltató költségeinek fedezésére. Az energiaügyi miniszter jelezte, hogy a kormány nem fogadhat el ekkora emelést, de nem zárta ki, hogy lesz árváltozás - számol be az MTI.

Az illetékes hatóság számításai szerint a szükséges áremelés mellett fokozatosan be kell hozni az árakban a 7,6 százalékos elmaradást, amit az okozott, hogy tavaly nem emelkedtek kellő mértékben az energiaárak. A bizottság 1,47 milliárd eurós különbséget állapított meg az EDF költségei és a 2012-ben megállapított energiaárak között. Az egy évvel ezelőtt hatalomra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés