Előfizetői tartalom

Magyarország ajánlatot tett Horvátországnak, beszállnánk az LNG-terminálba

MTI
|
Portfolio
A kormány 25 százalékos tulajdonrészt vásárolna egy esetlegesen megépülő LNG-terminálban, versenyképes ár esetén - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter újságíróknak pénteken Dubrovnikban, aki szerint a jelenleginél drágábban biztosan nem veszünk gázt. Horvátország részéről egyértelmű válasz egyelőre nem fogalmazódott meg, mivel a gázmennyiségek lekötésével szeretné párhuzamba állítani a magyar ajánlattal kapcsolatos döntését.

A politikus a magyar delegáció tagjaként részt vett Kína és 16 kelet-közép-európai ország vezetőinek csúcstalálkozóján, és a tanácskozás alkalmával kétoldalú megbeszélést folytatott horvát partnerével, Tomislav Coric horvát környezetvédelmi és energetikai miniszterrel. Magyarországnak stratégiai érdeke, hogy a terminál megépüljön, illetve a tulajdonrészszerzés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés