Előfizetői tartalom

Sokat nyerhetünk a rendkívüli időjáráson - Forintosítható hasznot hoznak a melegrekordok

Portfolio
Amellett, hogy a szokatlanul meleg őszi idő jelentős károkat okozhat például a mezőgazdaságban, kedvező vonatkozásai is vannak az átlagot jelentősen meghaladó hőmérsékleti viszonyoknak. Az elmúlt öt év átlagánál valamivel alacsonyabban alakult eddig az idén őszi földgázfogyasztás Magyarországon, míg azonban szeptemberben a felhasználás többnyire átlag felett alakult, addig októberben és november elején a nyárias időjárás hatására jelentősen elmaradt attól. November elején volt olyan nap, amikor a fogyasztás kevesebb mint fele volt a korábbi évek átlagának. Mindez jelentősen mérsékelheti a gázszámlák értékét is.

Idén szeptember elejétől november első hetéig napi átlag 19,174 millió köbméter földgázt használtak fel a fogyasztók Magyarországon, ami több mint 7 százalékkal elmarad a 2014-2017-es évek hasonló időszakainak átlagától (20,696 millió köbméter). Az idei visszaesés egy emelkedő trendet tör meg, ugyanis az elmúlt években folyamatosan emelkedett a magyar országos felhasználás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés