Előfizetői tartalom

Sokéves csúcsra pörgetett olaj- és gáztermeléssel teljesítette túl célját a Mol

Portfolio
A Mol pénteken nyilvánosságra hozta a 2018 negyedik negyedéves és egész éves eredményeit. A vállalat kihívásokkal is terhelt külső környezetben a fontosabb sorokon javított a tavalyi hasonló időszakhoz képest, többnyire túlteljesítette az elemzői várakozásokat és a menedzsment 2018 egészére kitűzött céljait is. A kiemelten figyelt EBITDA 2011 óta nem látott szintre emelkedett, a nettó profit a várakozásokat messze meghaladóan nőtt, viszont az üzemi eredmény elmaradt a konszenzustól. Az eredményeket elsősorban a kutatás-termelés üzletág húzta fel az olajárak és a kitermelés sokéves csúcsra emelkedése által támogatva, de a konszenzustól enyhén elmaradó fogyasztói szolgáltatások üzletág eredménye is masszívan bővült, míg a finomítás-kereskedelem nagyjából szinten maradó eredménye nem okozott meglepetést.

Sokéves csúcsra pörgetett olaj- és gáztermeléssel teljesített túl a MolA Mol ma hajnalban közzétett beszámolójának főbb pontjai: A tisztított (CCS) EBITDA 2,69 milliárd dollárt ért el 2018 egészében, ami 10 százalékkal magasabb az előző éves szintnél, és jóval meghaladja a felfelé módosított 2,4 milliárd dolláros célt, míg az egyszerűsített szabad cash flow 1,4...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés