Előfizetői tartalom

Tesznek a környezetvédelemre, de a napenergiát imádják a magyarok

Portfolio
Egyre fontosabbnak tartják az Európai Unió polgárai a környezet, klíma- és energiaügyeket - derül ki az Eurobarometer legutóbbi, tavaly novemberben elvégzett közvélemény-kutatásából. A hazai eredmények azt mutatják, hogy a magyarok számára még mindig kiemelkedően fontos szempont az alacsony árak garantálása. A környezet védelmét a magyarok tartják a legkevésbé jelentős szempontnak az uniós energiapolitika tekintetében az egész EU-ban, ennek azonban némileg ellentmond, hogy a megújuló energiaforrások, például a nap- és szélenergia szerepének növelését és a globális felmelegedés elleni harcot kiemelten fontosnak tartjuk, és e téren nem maradunk el Ausztriától.

Az EU28 egészét tekintve a válaszadók legnagyobb arányban ugyan továbbra is a nyugdíjellátás biztosítását tartják az országuk előtt álló legfontosabb kihívásnak (15%), azonban szorosan ezután a környezeti, klíma- és energiaügyek következnek (14%). A legutóbbi, tavaszi felméréshez képest a nyugdíjügyet legfontosabbnak tartók aránya 2 százalékponttal csökkent, a klíma-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés