Előfizetői tartalom

Ennyit buktak egy nap alatt az orosz és ukrán milliárdosok

Portfolio
A világ leggazdagabb embereit igencsak érzékenyen érintette, hogy az orosz-ukrán konfliktushelyzet kiéleződése miatt a globális részvénypiacok eladói nyomás alá kerültek. A legnagyobb vesztesek vesztesek a Novatek nagytulajdonosai voltak, két milliárdos egy nap leforgása alatt 3,2 milliárd dollárt bukott. A világ 300 legvagyonosabb embereinek listáján szereplő orosz és ukrán milliárdosok pedig összességében 13 milliárd dollárt veszítettek egyetlen nap alatt - írja a Bloomberg.

A világ 300 leggazdagabb emberének összesített vagyona 44,4 milliárd dollárral csökkent tegnap, miután a geopolitikai feszültségek hatására a globális részvénypiacokon erőteljes kockázatkerülés bontakozott ki. A legnagyobb vesztes Gennady Timchenko és Leonid Mikhelson volt, akik együttesen az orosz gázipari óriás, a Novatek részvényeinek csaknem felét birtokolják. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés