Elromlott a hangulat az ázsiai kereskedésben, miután az Egyesült Államok kedden bejelentette, hogy további 200 milliárd dollár értékű kínai termékekre vethet ki importvámot, a kereskedelmi háborús aggodalmak felerősödése után az európai tőzsdéken is eladók ragadták magukhoz az irányítást szerdán, a magyar tőzsde is esett. A BUX index eséssel zárta a hét harmadik napját, és a hazai blue chipek is estek ma.
Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Eséssel zárta a szerdai napot a BUX 2018.07.11 17:10

Eséssel zárta a szerdai kereskedést a magyar tőzsde, a BUX index 340 pontos mínusz mellett közel 1 százalékkal került lejjebb, a hazai blue chipek is eséssel zárták a napot, a Magyar Telekom közel 0,4, a Richter 0,25 százalékos eséssel zárta a szerdai kereskedést, a Mol mindemellett 1,1, az OTP pedig nem volt képes a 10 000 forintos szint visszafoglalására, a bankpapír végül 1,35 százalékos esést követően 9885 forinton zárta a szerdai kereskedést.

Nincs erő a Telekomban, nem tudott 10 000 fölé kapaszkodni az OTP 2018.07.11 16:51

Esnek az európai tőzsdék szerdán, miután a befektetőket ismét a kereskedelmi háborús félelmek aggasztják, a kontinens részvényindexei mellett a BUX index is lejjebb került ma. A hazai blue chipek közül az OTP nem volt képes a lélektani 10 000 forintos szint visszafoglalására, a Magyar Telekom papírjaiban továbbra sem volt erő, míg az Altera részvényei is estek ma.

tovább a cikkhez...

Esnek az európai börzék, a tengerentúlon is az eladók diktálnak ma 2018.07.11 16:03

Nem találtak magukra az európai tőzsdék a szerdai kereskedés második felében sem, a befektetőket ezúttal is a kereskedelmi háború aggasztja, miután az Egyesült Államok kedden további 200 milliárd dollár értékű kínai termék esetében helyezett kilátásba importvámokat. A kontinens börzéi továbbra is esnek, a brit FTSE100 1,1, a francia CAC40 1,4, míg a DAX index 205 pontos esés mellett 1,6 százalékkal került ma lejjebb.

Az elmúlt napok emelkedés után a tengerentúli börzéken is az eladók ragadták magukhoz az irányítást, az S&P500 közel 0,5, a Dow pedig 152 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb.

Egy lépéssel közelebb a Wallis a tőzsdére lépéshez 2018.07.11 13:37

Egy Altera-részvényes sem fogadta el a Wallis kötelező vételi ajánlatát, viszont a kisebbségi részvénycsomag megszerzésére vonatkozó szerződés hatályba lépett, így az Alterában 25 százalékot meghaladó részesedése lett a Wallis Asset Managementnek. Jöhet a tőkeemelés, amivel a Wallis négy vállalata bekerül az Altera alá.

tovább a cikkhez...

Mérséklődött az eladói nyomás a magyar tőzsdén 2018.07.11 13:32

Az európai tőzsdéken továbbra is borús hangulatban telik a hét harmadik napja, miután a kontinens részvénypiacaira a globális kereskedelmi háború vetett árnyékot, a BUX index is esik, bár a délutánra ráfordulva a magyar tőzsde ledolgozott egy keveset a nap első felének mínuszaiból. A blue chipek közül egyedül a Richter emelkedik, a gyógyszergyártó papírjai 0,2 százalékkal kerültek feljebb, a Magyar Telekom mindemellett 0,1, az OTP pedig 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a Mol részvényei 1,1 százalékkal kerültek ma lejjebb.

Továbbra is eladói nyomás alatt állnak az európai részvényindexek 2018.07.11 12:43

Lefordultak szerdán az európai tőzsdék, a piaci szereplők ismét a globális kereskedelmi háború kiszélesedése miatt aggódnak, miután az Egyesült Államok kedden bejelentette, hogy további 200 milliárd dollár értékű kínai termékre vetne ki 10 százalékos vámot, a megvámolni kívánt termékek listáján az élelmiszerek, dohánytermékek mellett szerepelnek elektronikus berendezések, és televízió-alkatrészek is. A vámok egyelőre nem lépnek életbe, arról legkorábban augusztus 31-én születhet majd döntés.

A kereskedelmi háborús félelmek hatására az európai börzéken is az eladók ragadták magukhoz az irányítást, a brit FTSE100, a CAC40, valamint a spanyol tőzsde 1,2 százalékkal került lejjebb, a DAX index 1,3, a milánói börze pedig 1,5 százalékkal került ma lejjebb.

Profit warning után zuhannak az Indivior részvényei 2018.07.11 12:17

Profit warningot tett közzé szerdán az Indivior, a brit gyógyszeripari cég lefelé módosította az idei évre vonatkozó árbevétel és profit előrejelzéseit, miután a társaság bejelentette, hogy a cég árbevételének jelentős részét adó, opiát-függőséget gyógyító készítménye új versenytársakkal néz szembe az Egyesült Államok piacán. A hírt rendkívül rosszul fogadták a befektetők, a társaság részvényei 31 százalékkal kerültek ma lejjebb.

Esik a Mol, gyengélkedik a magyar tőzsde 2018.07.11 11:16

A kereskedelmi háborús aggodalmak ismételt kiéleződése vet árnyékot az európai részvénypiacokra szerdán, a magyar tőzsde is eséssel indította a napot, a délelőtt második felében a hazai részvényindex tovább esett, a BUX index 284 pontos esés mellett 0,8 százalékkal került lejjebb. A blue chipek kivétel nélkül esnek, a Magyar Telekom 0,5, az OTP 0,8 százalékkal került lejjebb, a Richter mindemellett 0,2, míg a Mol részvényei 1,3 százalékkal kerültek lejjebb.

A kereskedelmi háborús aggodalmak miatt esik az olajár 2018.07.11 10:34

Az USA és Kína kereskedelmi konfliktusának kiéleződése jelentősen elrontotta a tőkepiacok hangulatát szerdán, miután az Egyesült Államok további 200 milliárd dollár értékű kínai termékre vethet majd ki 10 százalékos importvámot. A kereskedelmi háborús aggodalmak fokozódása az olajárra is rányomta bélyegét, a WTI jegyzése 1,3 százalékkal került lejjebb.

Lefordultak az európai tőzsdék 2018.07.11 09:48

A múlt héten az Egyesült Államok 34 milliárd dollárnyi kínai termékre vetett ki 25 százalékos importvámot, amelyre válaszul a kínai fél is ugyanekkora, amerikai terméket sújtott importvámokkal. A felek további 16 milliárd dollár értékű termék esetében tervezték importvámok kivetését, az USA azonban tovább emelte a tétet, miután a Fehér Ház kedden bejelentette, hogy további 200 milliárd dollár értékű kínai terméket sújthat importvámokkal, bár azok egyelőre nem lépnek hatályba, az új importvámokkal kapcsolatos egyeztetésekre augusztus végén kerülhet majd sor a CNBC szerint.

A kereskedelmi háborús aggodalmak ismételt erősödése alaposan elrontotta a hangulatot az ázsiai kereskedésben, az európai tőzsdék is eséssel indították a hét harmadik napját, a CAC40 1, a spanyol IBEX 1,1 százalékkal került lejjebb, a DAX index 1,2, míg a milánói tőzsde 1,4 százalékkal került lejjebb.

10 000 alatt az OTP 2018.07.11 09:09

A kereskedelmi háborús aggodalmak árnyékában az eladók ragadták magukhoz az irányítást az európai börzéken, a magyar tőzsde is esik, a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom emelkedik, a telekomcég papírjai közel 0,4 százalékkal kerültek feljebb, a Richter mindemellett közel 0,3, a Mol 1 százalékkal került lejjebb, míg az OTP 0,7 százalékkal került lejjebb, a bankpapír ezzel a 10 000 forintos szint alá esett a szerdai piacnyitás után.

A kereskedelmi háborús aggodalmak közepette eséssel indul a nap az európai börzéken 2018.07.11 09:08

Borúsan indult a szerdai kereskedés az európai tőzsdéken, a befektetők ismét a globális kereskedelmi háború miatt aggódnak, miután az Egyesült Államok kedden bejelentette, hogy további 200 milliárd dollárt értékű kínai terméket sújthat majd importvámmal. A francia CAC40 0,8, a spanyol IBEX 0,7, a DAX index pedig 0,9 százalékkal került lejjebb a szerdai piacnyitás után.

Eséssel indul a nap a magyar tőzsdén 2018.07.11 09:03

Eséssel indul a hét harmadik napja a magyar tőzsdén, a BUX index 232 pontos mínusz mellett közel 0,7 százalékkal került lejjebb, a blue chipek vegyesen teljesítenek, a Richter stagnál, míg a Magyar Telekom és 0,4 százalékkal került feljebb, a Mol mindemellett 1,2 százalékkal került lejjebb, az OTP pedig 0,8 százalékkal került lejjebb, a bankpapír ezzel a lélektani 10 000 forintos szint alá került.

Ismét a kereskedelmi háború vet árnyékot a részvénypiacokra 2018.07.11 08:43

Mi történik a tőzsdéken?

  • Kitartott a vevők ereje a tengerentúli tőzsdéken, a piaci szereplők gyorsjelentési szezonnal kapcsolatos pozitív várakozásai háttérbe tudták szorítani a globális kereskedelmi háborúval összefüggő félelmeket, a Dow 143 pontos plusz mellett közel 0,6 százalékkal került feljebb, az S&P500 közel 0,4 százalékkal kerül feljebb, míg a Nasdaq stagnált.

  • Az ázsiai kereskedésben viszont alaposan elromlott a hangulat szerdán, a befektetőket ismét az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa aggasztotta, miután az Egyesült Államok kedden bejelentette, hogy további 200 milliárd dollár értékű kínai termékre vethet ki 10 százalékos importvámot. A Nikkei 1,1 százalékkal került lejjebb, a hongkongi tőzsde közel 1,6 százalékos esett, a sanghaji börze pedig közel 2,3 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein is borús hangulatban telik a kereskedés, a dél-koreai Kospi 0,5, a szingapúri tőzsde közel 1,1 százalékkal került lejjebb.

  • Autógyárat épít Kínában a Tesla, a Reuters keddi beszámolója szerint a Sanghajba tervezett üzemben évente 500 000 darab gépjárművet készíthet majd az elektromos autógyártó. A hírt kedvezően fogadták a befektetők, a Tesla részvényei 1,2 százalékkal kerültek feljebb kedden.

  • A magyar tőzsde óvatos emelkedéssel indította a keddi kereskedést, bár a kezdeti lendület a délelőtt folyamán megtört, és a BUX előző napi záróértéke közelében oldalazott, a keddi piaczárás felé közeledve megérkeztek az eladók, és a BUX index végül 274 pontos mínusz mellett közel 0,8 százalékos eséssel zárta a hét második napját. A blue chipek közül a Magyar Telekom 1,1, a Richter pedig közel 1,6 százalékos eséssel zárt, nem volt jó napja az OTP-nek sem, a bankpapír végül közel 2,2 százalékos eséssel zárta a keddi kereskedést. A nagypapírok közül a pozitív kivételt ezúttal a Mol jelentette, az olajcég részvényei 1,2 százalékos emelkedéssel zárták a keddi kereskedést.

  • A határidős DAX index 99 ponttal került lejjebb szerda reggel, közel 0,8 százalékos esést vetítve előre a mai piacnyitásra.

  • A forint gyengül ma reggel az euróval szemben, egy euróért 324,53 forintot kell fizetni szerda reggel, egy dollár 276,47 forintba kerül, míg egy svájci frankért 278,89 forintot kell fizetni.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Szerdán nem érkezik kiemelt magyar makroadat

  • A hét harmadik napján Mario Draghi, az EKB elnöke Frankfurtban tart beszédet.

Ismét a kereskedelmi háború vet árnyékot a részvénypiacokra

Mi történt idén a tőkepiacokon?

A Mol kivételével estek kedden a hazai blue chipek, a hazai nagypapírok idei teljesítménye azonban kivétel nélkül negatív, az OTP 6,5, a Magyar Telekom 11,9 százalékkal került idén lejjebb, míg a Richter részvényei idén 28,5 százalékkal kerültek lejjebb.

Ismét a kereskedelmi háború vet árnyékot a részvénypiacokra

Gyorsjelentések a héten

Szerdán nem érkezik kiemelt gyorsjelentés.

Ismét a kereskedelmi háború vet árnyékot a részvénypiacokra

Új leányvállalatot alapított a Plotinus 2018.07.11 08:16

Új leányvállalatot alapított a Plotinus. A társaság célja, hogy összefogja a Plotinus reálgazdasági befektetéseit.

tovább a cikkhez...