Előfizetői tartalom

Ezek a magyarok kedvenc autói

Portfolio
Gyenge volt a szeptember a magyar új autó piacon, tavalyhoz képest visszaesett az értékesítés, de az év első 9 hónapja még így is nagyon erős volt, negyedével több új autót adtak el, mint 2017-ben. A Suzuki vezeti a havi és az éves statisztikát is, és övék a legnépszerűbb szegmens (SUV) legnépszerűbb autója is, a Vitara itthon mindent letarolt.

Szeptemberben 8888 új személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, ami 7,4 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A visszaesés nem véletlen, az új fogyasztásmérési ciklus, a WLTP bevezetése miatt egyrészt annyi autót toltak ki a kereskedők augusztusban, amennyit csak lehetett, másrészt szeptember 1, vagyis a WLTP bevezetése után más európai országokhoz hasonlóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés