Hamarosan megkezdődik a futball-világbajnokság, a nagy bankok és elemzőházak a korábbi évek tapasztalatai alapján olyan részvényeket kerestek, amelyek profitálhatnak majd vb-ből, a JP Morgan elemzői szerint a Twitter lehet a világbajnokság egyik nyertese, míg a Morgan Stanley szakértői a sörgyártók részvényeire fogadnak.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Twitter lehet a vb egyik nyertese


A JP Morgan keddi elemzése szerint a futball-világbajnokság tovább támogathatja a Twitter részvényeit, a bankház a korábbi célárát 39 dollárról 50 dollárra emelte meg. A bank elemzői a célárfolyam emelést a cég hirdetőinek fokozódó aktivitásával és a felhasználói bázis további növekedési lehetőségével indokolták.

A bankház előrejelzései alapján a Twitter hirdetései bevételei 27 százalékkal nőhetnek a második negyedévben, és az év második felében is folytatódhat a növekedés, az elemzők kiemelik, hogy a negyedik negyedévre várt 21 százalékos növekedés is inkább tűnik konzervatívnak.

A bankház elemzői kiemelik, hogy a világbajnokság alkalmas arra, hogy a Twitter napi-, és havi aktív felhasználószámát növelje a harmadik negyedévben, a JP Morgan szakértői rámutatnak, hogy az élő-, és a sportesemények alatt fokozódik a felhasználói aktivitás, a legutóbbi, 2014-es futball-világbajnokság alatt 672 millió Twitter-üzenetet küldtek a felhasználók, míg a 2018-as Super Bowl-on 45 milliót.

A Twitter részvényei jól teljesítenek júniusban, a társaság papírjai nagyot emelkedtek, miután bejelentették, hogy a Twitter bekerül az S&P500-as indexbe, míg az árfolyam 5 százalékkal került feljebb kedden, a JP Morgan céláremelése után.

Ezekkel a részvényekkel kereshetsz a vb-n


A sörgyárak is profitálhatnak a világbajnokságból


A Morgan Stanley is optimisa, a bankház szakértői szerint a futball-világbajnokság nyertesei között lehetnek a sörgyárak részvényei, a Morgan Stanley elemzői megvizsgálták a korábbi négy vb-rendező helyszínt, és megállapították, hogy a rendező országok sörfogyasztása átlagosan 2-3 százalékkal emelkedik a világbajnokság évében.

A bankház elemzői szerint az Oroszországban piacvezető Carlsberg, és az esemény globális szponzora, a Budweisert előállító ABInBev a világbajnokság győztesei között lehet, a Morgan Stanley szakértői kiemelték, hogy az ABInBev számára a leginkább pozitív forgatókönyvet egy esetleges Brazil-Mexikói döntő jelenthetné.

Ezekkel a részvényekkel kereshetsz a vb-nA Morgan Stanley szakértői mindemellett kiemelik, hogy a Heineken és a Latin-Amerikában jelentős kitettséggel rendelkező ABInBev részvényeit érdemben támogathatta az italfogyasztás megugrása a 2014-es világbajnokság alatt. Az Egyesült Királyság befektetői is profitálhatnak a világbajnokságból, bár az angol csapat végső győzelme kevéssé tűnik valószínűnek, a sörözőket üzemeltető Greene King részvényei vélhetően a futball-világbajnokság győztesei között lehet majd.

Ezekkel a részvényekkel kereshetsz a vb-n(BusinessInsider, Reuters)