Előfizetői tartalom

Súlyos hatással vannak a légkondicionálók a világ áramfogyasztására

Portfolio
Vegyes jeleket ad ma a globális energiaszektor: az olajpiac többé nem unalmas; a napenergia tovább terjed, de 2018 lehet az első év a boom kezdete óta, amikor a bővülés üteme lassul; a világ áramfogyasztása tovább nőt, amit elsősorban a feltörekvő országok iparosodása, valamint a klímaberendezések terjedése hajt; a szén-dioxid-kibocsátás pedig várhatóan rekord szintre emelkedik 2018-ban - mondta Varró László, a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) vezető elemzője a Budapest Energy Summit című konferencián az IEA World Energy Outlook 2018 című kiadványát bemutatva.

A jelentés további lényeges következtetései: Az energiaszektor teljes globális beruházási igénye 2040-ig 42,3 ezer milliárd dollár - ennek csak 30 százaléka kötődik közvetlenül a piachoz, 70 százaléka kormányzati megrendelés nyomán valósulhat meg. A globális energiafogyasztás mintázata átalakult, a korábban jellemző állapot szerint az Egyesült Államok és az EU dominálta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés