Előfizetői tartalom

Fontos támaszok közelébe esett a Richter, míg a Molnál is az eladók diktálták az ütemet

Portfolio
Az európai börzék többsége az irányt keresi a hét harmadik napján, miután a befektetők kivártak az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásai előtt, a piaci szereplők egy részét mindemellett óvatosságra inthették az amerikai belpolitikai események is, miután az amerikai elnök volt ügyvédje vádalku keretében arról beszélt, hogy Donald Trump utasítására, vele egyeztetve követett el bűncselekményt. A régiós részvényindexek mindemellett emelkednek, a magyar tőzsdén azonban az eladók diktálják az ütemet, a hazai blue chipek közül a Richter teljesített a leggyengébben, miután az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszerfelügyelet (FDA) nem hagyta jóvá az Esmya amerikai törzskönyvezési kérelmét. A gyógyszergyártó részvényei fontos támaszok közelébe estek, míg a kedden szárnyaló Mol esetében is eladók diktálták ma az ütemet.

Nincs egyértelmű irány az európai tőzsdéken, a régiós részvényindexek azonban emelkednek szerdán, a kivételt ezúttal a magyar tőzsde jelentette, a BUX index 6,7 milliárd forintos forgalom és 591 pontos mínusz mellett 1,6 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek a stagnáló Magyar Telekom kivételével esnek, az OTP közel 1,1, a Mol 0,9 százalékkal kerültek lejjebb, míg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés