Tegnap nagyot estek a világ tőzsdéi, és a mai folytatás alapján egyelőre nem látszik, mi állíthatná meg az esést. A Nomura szakembere mondott három olyan tényezőt, amely megnyugtathatná a befektetőket.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Nomura szakembere, Bilal Hafeez szerint három dolog vethet véget a tőzsdei esésnek:

  • A Fed küldhet pozitív üzeneteket a piacoknak, észlelve a pénzügyi környezet megváltozását, és utalhatna arra, hogy a kamatemelés üteme kisebb lehet, ha a tőkepiaci hangulatromlás folytatódik. A Fed retorikája alapján egyelőre ennek kicsi az esélye, de akár Donald Trump kritikája is befolyásolhatja a jegybankárokat.
  • Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háború eléggé eldurvult az elmúlt hónapokban, ez pedig megijesztette a befektetőket. Ha ebben lenne egy visszarendeződés, az megnyugtathatná a piacokat azonban egyelőre ennek is kicsi a valószínűsége.
  • 2009 óta az amerikai vállalati részvényvisszavásárlások egyértelműen támogatták a részvénypiacok emelkedését, de mivel most kezdődik az amerikai gyorsjelentési szezon, az amerikai cégek a black-out időszakban nem vehetnek vissza részvényeket, a gyorsjelentések után azonban már igen, szóval a következő hetekben az is támaszt nyújthat majd a tőzsdéknek, ha a cégek nagy volumenű részvényvásárlásokat jelentenek be, vagy folytatják korában megkezdett visszavásárlásaikat.