Előfizetői tartalom

Így rejtegetik külföldön a pénzüket a cégek

Portfolio
Jelentős bevételtől esik el az amerikai kormányzat minden évben amiatt, hogy sok amerikai cég adóparadicsomokban könyveli el nyereségét. Az amerikai vállalatok külföldi profitja több mint 200 milliárd dollárral nőtt tavaly. Különösen a technológiai cégekre jellemző, hogy kihasználják a kiskapukat, az Apple, a Microsoft és a Google tavaly nagyban kivette részét az "adóoptimalizálásból".

Rákapcsoltak az amerikai cégek Több mint 200 milliárd dollárral nőtt tavaly az amerikai cégek külföldi profitja, ahogy a vállalatok adóoptimalizálás céljából egyre nagyobb mértékben transzferálják a külföldi leányvállalatokhoz a nyereségüket. Ebben a növekedésben nagy szerepe volt a technológiai cégeknek, az Apple, az IBM és a Microsoft összesen közel 40 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés