Mától 16 országban már az Apple Pay szolgáltatása is elérhető Revolut kártyával, de Magyarország nincs közöttük.

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio november 14-ei Banking Technology konferenciáján. Az első 20 jegy nagy kedvezménnyel kapható!
Május végén több olvasónk is jelezte, hogy állítólag fizetni tudtak Apple Wallethez csatolt Revolut kártyával, ezzel lényegében az OTP Bank után a brit székhelyű fintechcég lett a második, amely implementálta hazánkban is a rendszert. A hír rövidesen azután röppent fel, hogy a Revolut forintos szolgáltatását is hosszas várakozás és ígérgetés után végre elindította Magyarországon.

A hivatalos indulásra viszont mint kiderült, valójában nem került sor. Olvasóinktól úgy tudjuk, hogy a Revolut automatikusan törli az Apple Paybe feltöltött kártyákat, mondván, hogy még nem indult el hivatalosan ez a szolgáltatáselem Magyarországon.

Most a Revolut bejelentette, hogy 16 országban elérhető már revolutos kártyával is az Apple Pay, ezek az országok: Nagy-Britannia, Franciaország, Lengyelország, Csehország, Spanyolország, Olaszország, Írország, Belgium, Ausztria, Svédország, Dánia, Norvégia, Finnország, Izland, Németország és Svájc.

Piaci forrásból úgy tudjuk, az Apple-lel szerződés értelmében a bevezetéskor egy darabig, nagyjából egy hónapig az OTP-nek kizárólagosságot biztosítottak. Ebből úgy gondoljuk, valószínűleg csak ezért nem indult még el itthon a revolutos Apple Pay.Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio november 14-ei Banking Technology konferenciáján. Az első 20 jegy nagy kedvezménnyel kapható!