Tegnap nagyot esett a bitcoin árfolyama és ismét közelít a 6000 felé, a szakadást viszont néhány jó hírnek úgy tűnik, sikerült megállítania. Kiderült ugyanis, hogy India valószínűleg csak átmenetileg tiltja be a kriptopénzeket, illetve egy neves bitcoinelemző elmondta, hogy még mindig 25 ezer dollárra várja a kriptopénz árfolyamát az év végére.

India nem tervezi végleg betiltani a kriptopénzeket - állítja a Quartz egyik hivatali forrása. Állítólag jelenleg azon dolgozik az ázsiai ország, hogy árupiaci eszközként lehessen kereskedni a kriptopénzzel, ehhez viszont szükséges a megfelelő jogi környezet kidolgozása. A keretrendszer várhatóan idén júliusban készül el véglegesen.

Mindez megnyugvást jelenthet azoknak a kriptokereskedőknek, akik a végleges betiltás miatt aggódtak, miután múlt csütörtökön lényegében kinyírta a bitcoinkereskedést az indiai kormány. Erről itt írtunk:
2018.07.04 08:57 Holnaptól lényegében betiltják a bitcoint Indiában
A kormány főleg azért döntött a szigorú fellépés mellett, mert szerintük aggályos, hogy a kritodevizák anonimitását bűnözésre és terrorfinanszírozásra lehet felhasználni. Ha egyszer ez a kérdés megoldást talál, vélhetően a kriptopénzek szabályozása is előrehalad, hiszen ahogy az indiai hatóságok fogalmaznak, "a kereskedés önmagában nem bűncselekmény."

Közben a tengerentúlról is érkeztek kriptopénzes hírek: Tom Lee, a Fundstat Global Advisors vezetője és neves kriptopénzelemző továbbra is úgy véli, hogy 25 ezer dollár lesz a bitcoin az év végére, ha csak nem szól közbe valamely szabályozói intézkedés. Ez lényegében 290%-os hozamot jelentene a mostani állapothoz képest - írja a Forbes.

Lee a tézisét főleg technikai alapokra helyezi: egy charton bizonyítja, hogy volt már máskor is, hogy a kriptopénz értéke 65%-ot esett, az ilyen eseményeket viszont rendre hatalmas emelkedés követte. Az első ilyen alkalommal 250%-pt, másodszor pedig 50%-ot emelkedett a kriptopénz árfolyama.

Jelenleg 6355 dollárt ér egy bitcoin.