Előfizetői tartalom

Azonnali átutalás Magyarországon: megvannak a részletek

Portfolio
2019. július 1-jén indul az azonnali fizetés Magyarországon, a hét mind a 7 napján, a nap 24 órájában működni fog, a megbízástól számított 5 másodpercen belül zajlik - ismertette a Portfolio Pénzügyi IT konferenciáján Bartha Lajos MNB-igazgató. Addig is folyamatosan "nyüstölni fogják" a bankrendszert, hogy minden készen álljon.

Bartha Lajos, az MNB pénzügyi infrastruktúrák igazgatója a jegybank azonnali fizetési projektjéről beszélt előadásában: Rövid időn belül átlagos alapvető elvárás lesz az azonnali átutalás a magyar bankoknál is, az MNB fejlesztései ezt alapozták meg az elmúlt években. 2012 óta 2 óra, 2015 óta 1-1,5 óra alatt ér át a pénzünk, most azonban nem egyszerűen arról van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés