Az IVSZ 2018-ban immár hatodik alkalommal szervezi meg a Vállalati Innováció Konferenciát, amely az idei évtől új nevet és szlogent is kapott: Digitall - Innovation All In! A rendezvény célja, hogy közel hozza egymáshoz a startupokat és nagyvállalatokat, bemutatva a magyar digitális gazdaság legújabb sikereit, dilemmáit és történeteit. Az IVSZ médiapartnereként a Portfolio is beszámol a rendezvényről.


A Digitall konferencia vezérelőadását Alex Barrera, a The Aleph Report főszerkesztője tartja, aki "a tech-újságírás fenegyereke, technológiai jövendőmondó". Barrera beszél majd arról, hogy az idei év három legfontosabb ICT kihívása az álhírek (fake news) kezelése, a kiberbiztonság és az adatbiztonság lesz, és hogy az elmúlt évek legnagyobb felforgató (diszruptív) hatását a blockchain és a virtuális valóság technológiák fejtették ki a tech-világban.

Kim Larsen, a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettesének filozófiai mélységű előadása a mesterséges intelligencia üzleti döntéshozatalban történő alkalmazásáról szól majd. Ahogy Larsen mottójában Eliezer Yudkowsky, a Machine Intelligence Research Institute társalapítóját is idézi:

A mesterséges intelligenciával kapcsolatban a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy az emberek túl korán arra a következtetésre jutnak, hogy értik.


Hasonlóképpen lehetünk a bitcoin mögött álló technológiával, a blockchainnel is, amelynek hasznosítására sok az ötlet, mindenki látja, hogy valami hatalmas dolgot fedeztek fel, de még mindig nem tudjuk, mire lesz aztán jó ez a technológia. Országh Örs, blockchain guru, a Blockchain Competence Center ügyvezető-helyettese arról beszél majd, hogy melyek azok a szektorok, ahol immár elodázhatatlan a blockchain technológia bevezetése és alkalmazása.


Konferencia helyszíne: Akvárium Klub, 1051, Budapest, Erzsébet tér 12.
Konferencia időpontja: 2018. május 24. 9:00 - 16:00Ha érdekel a konferencia, itt tudsz regisztrálni, a teljes programot pedig itt éred el.

Budapestre jön a tech-újságírás fenegyereke