Nemrégiben a MÁK-tól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a nyugdíjak jogszabály szerint megérkeznek a számlákra, erről már intézkedtek a GIRO-val közösen. Mindeközben több olvasónk azt állítja, még mindig nem kapta meg a nyugdíját.

Ebben a nemrégiben megjelent cikkünkben számoltunk be arról, hogy a Magyar Államkincstár kérdésünkre válaszolva elmondta:

A GIRO Zrt. a Magyar Államkincstárral együttműködve intézkedett a 2019. január hónapban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti -mai napon történő - kifizetéséről. A GIRO Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás. Az érintettek számára az utalások a jogszabály szerinti határidőre a mai napon megtörténnek.


Elméletileg a GIRO napközbeni rendszere 17 órakor bezárt, így elvileg aki mostanáig nem kapta meg a nyugdíját, nem is számíthat már rá. Ugyanakkor elképzelhető, hogy a MÁK kedvéért a különleges esetre való tekintettel még nyitva tartják a rendszert, igaz, ezt a nekünk küldött tájékoztatásban nem egyértelműsítették. A bankok is elvileg bezárták már rég a számlavezető rendszerüket. A MÁK-ot felügyelő Pénzügyminisztériumtól is megkérdeztük, lesz-e személyi vagy más következménye az esetnek.

Az UniCredit is reagált egyik olvasónknak:

A külső szolgáltatónál fennálló technikai okok miatt a január 11-én esedékes nyugdíjak folyósításával problémák merültek fel az UniCredit Banknál is. Jelenlegi információink szerint a nyugdíjak utalása akár még január 11-én, de legkésőbb január 14-én, hétfőn megtörténik. Kollégáink a probléma elhárítását követően azonnal megkezdik a tételek jóváírását.


Mi megkérdeztük olvasóinkat, megjött-e már a pénz a számlájukra, többen is válaszoltak, íme:

Péntek 19:44 perc, nyugdíj még nem érkezett mag a bankszámlámra. Baráti körömben még nincs olyan, aki megkapta volna a nyugdíját.


Én sem kaptam meg a nyugdíjat - mint nyilván nagyon sokan az országban.
Nem aggódom, nyilván hétfőn jóváírják a számlámon a nyugdíj összegét.
Felháborít azonban a gyáva hazudozás, a felelősség minden áron való
hárítása. Minden érintett szervezet honlapján páncéllal körbevett mondatok
tudatják az érintettekkel, hogy ők mindent szabályosan megtettek.
Csak a jóváírás nem történt meg. Az MNB és a Miniszterelnökség felé már nyilván elmentek a jelentések, hogy minden a legnagyobb rendben van...


jelenleg még nincs a számlámon 19:49


Még nem érkezett meg a számlámra a nyugdíj, valószínűleg csak hétfőn írják jóvá.
Remélem!


Számlám az ERSTE Bank-nál van, és a nyugdíj összege jelenleg (2019.01.11 19:57) sincs a számlámom.


19:39 perckor, pénteken ( 2019.01.11.), lekérdezve az otp bankszámlámat, nem kaptam meg a havi nyugdíjamat. Biztosan nincs rajta.Néhány olvasónk 20 óra körül jelezte, hogy megérkezett a nyugdíja, ami azért különös, mert ezek szerint a banki számlavezető rendszer még nyitva volt az ő bankjuk esetében.


De még mindig sok levelet kapunk olyan olvasóktól, akik nem kapták meg a nyugdíjukat:

Most , január 11-én este 9 óra előtt 7 perccel még mindig nincs a bankszámlánkon a férjem és az én nyugdíjam. Egyébként még a mai napig nem kaptam meg a 2016. évben nyugdíj mellett elért járulékköteles jövedelmem után az 5 ezrelék emelést sem.


Én még nem kaptam meg az SMS-t, tehát nincs a nyugdíjam a számlámon. (Budapest Bank, 20:42).


Köszönjük olvasóinknak a leveleket!