Előfizetői tartalom

Gyilkos járványokat állít meg a bitcoin technológiájával egy magyar cég

Számos járványt meg lehetne úszni, ha élelmiszer-fertőzés esetén azonnal lekerülnének a polcokról a fertőzött termékek, sokszor még ront a helyzeten az is, hogy egyes élelmiszerláncok manipulálják az árut, például hamis dátumozással. A bitcoin mögött álló blockchain technológia jelentheti a megoldást, de sok cég szándékosan ellenáll a rendszer bevezetésének, részben túlzott költségterhekre hivatkozva. Mindezek ellenére egy magyar hátterű cég, a Te-Food blockchain-alapú élelmiszer-nyomonkövetési megoldása elég népszerű kezd lenni Ázsiában.

Vége az élelmiszeripari trükközésnek?Évente több százezer ember hal meg valamilyen élelmiszeripari megbetegedés miatt, ennek részben oka, hogy ha egy betegség felüti a fejét például egy állatfarmon, több hét, mire a termelőtől származó áru lekerül a polcokról. Például csak az Egyesült Államokban évente egymillió embert diagnosztizálnak szalmonellával, évente több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés