Előfizetői tartalom

Hatalmas baj van a készpénzzel, túlságosan imádjuk

Portfolio
Idén januárban az Európai Bizottság bejelentette, hogy a készpénzes fizetések felső korlátját lejjebb vihetik, az országhatárokat átívelő egységes szabályozás már 2018-ban életbe léphet. A javaslatot társadalmi vitára is bocsátották, a jelek szerint azonban nem éppen a javaslat mellett foglal állást a lakosság. A nagy baj a készpénztelenítéssel, hogy imádjuk a készpénzt.

A gazdaságok "készpénzmentesítése" az egész világon forró téma, ugyanis hatalmas költséget spórolhatna meg az emberiség, ha a jóval hatékonyabb (a készpénzhez képest más kényelmetlenségekkel és korlátozásokkal járó) elektronikus fizetésre állnánk át. Az elektronikus fizetési módozatok előnyeit felismerve természetes módon is egyre többen fizetnek kártyával mobillal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés