Előfizetői tartalom

Hatalmas felfordulásra figyelmeztetnek a bankkártyás fizetéseknél, a magyarokat is érinti

A bankok után most a fizetési szolgáltatók is halasztást kérnek az európai szabályozóktól egy fontos, elsősorban az online fizetéseket érintő ügyben: azt indítványozzák, egységesen 18 hónappal halasszák el a PSD2-es erős ügyfélhitelesítési szabályozás életbe lépését, egyes szektoroknak pedig 36 hónapos haladékot adjanak. A bankok szerint az online fizetések negyede tűnhet el, ha nem kapnak haladékot a fizetési lánc szereplői. Magyarországon ezek szerint közel 300 milliárd forintnyi, több mint 200 millió darab kártyás fizetés válik végrehajthatatlanná.

Portfolio Banking Technology 2019 A témával kiemelten foglalkozunk november 14-ei Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Június elején a bankok megkongatták a vészharangot: az online fizetések negyede tűnik el abban az esetben, ha a tervezett szeptember 14-ei időpontban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés