Előfizetői tartalom

Hova tűnnek el a kártyaterminálok a boltokból? - Ez zajlik a háttérben

Pörög a kártyás fizetés, ami részben a kormány készpénzmentesítő POS-telepítési programjának, és az erre elköltött közel 5 milliárd forintnak is köszönhető. Ugyanakkor az első körben kihelyezett 30 ezer szuperolcsó termináltól összességében csak 18,5 ezerrel nőtt a boltokban üzemelő terminálok száma. A második kör épp most indulhat be, de a számokon egyelőre ez is csak kis részben látszik, alig 10 ezerrel nőtt az idei első félévben a POS-terminálok száma. Megnéztük, mi állhat az első ránézésre furcsa eltérés hátterében.

Portfolio Banking Technology 2018 A készpénzmentesítés egyik fontos eszközével, az azonnali fizetési rendszerrel is foglalkozunk november 15-ei Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Pörög a kártyás fizetés, a fizikai kereskedőknél 23, a netes vásárlásoknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés