A hagyományos pénzintézetek, vagyis a bankok, biztosítók és befektetési szolgáltatók piacát a technológia titánjai illetve a kicsi, de a későbbiekben komoly gondot okozó fintech-szúnyogok támadják. Mindeközben egyre többször kötnek békét, és lesznek legjobb barátok a szektor legkülönfélébb szereplői. Kik lesznek a felforgatók, a megmentők és a verseny győztesei? A többek között erről szóló Financial IT and Disruptive Technologies konferenciánkról élőben tudósítunk.

Magyar fintech startupok dörömbölnek a bankok kapuin 2018.05.15 15:42

Fintech startupok, informatikai beszállítók is bemutatkoztak a Portfolio mai Financial IT and Disruptive Technologies 2018 konferenciájának egyik délutáni szekciójában, amelyen elhangzott: a márciusban beindított innovation hub után idén útjára indulhat az MNB regulatory sandboxa is.

tovább a cikkhez...

MNB: hamarosan konzultáció jön a szupergyors fizetésről 2018.05.15 15:15

A Giro lefektette a szabályokat, az azonnali fizetési rendszer kiépítése elkezdődött. Most jön a csatlakozás szakasza, a kommunikáció egyre fontosabb és gyakoribb lesz. Nem utolsó kérdés az árazás kialakítása, a Revolut errről ma már beszélt az előadásában: minden ingyen van. Az MNB vizsgálja annak a lehetőségét, hogy egy közös brandet alakítsanak ki, úgy, mint például a bankkártyáknál látható, rövidesen konzultáció indul erről - mondta előadásában Bartha Lajos, az MNB ügyvezető igazgatója a Portfolio Financial IT and Disruptive Technologies konferenciáján.

tovább a cikkhez...

A magyar bankok felkészültek a brutális növekedésre 2018.05.15 14:55

Hitelboom, nagyobb tranzakciószám, PSD2, azonnali átutalás, MiFID2, GDPR - ezekre mind fel kell készülniük a bankoknak, ami hatalmas feladat, a rengeteg szabályozási megfelelési projekt mellett pedig még az üzleti lehetőségekre is fel kell készülniük. Banki IT-vezetők és a szektor nagy beszállítói beszéltek erről a Financial IT and Disruptive Technologies 2018 konferenciánk második paneljén.

tovább a cikkhez...

PSD2, mesterséges intelligencia: innovációs cunami a magyar bankoknál 2018.05.15 13:19

A PSD2 szabályozástól a blockchainen át a mesterséges intelligenciáig rengeteg fejlesztési kihívás és innovációs lehetőség határozza meg a pénzintézetek mindennapjait, befolyásolja jövőképét. Ezekről hallgattunk előadásokat a Portfolio mai Financial IT and Disruptive Technologies 2018 konferenciájának 2.B szekciójában.

tovább a cikkhez...

Nem a Google és a Facebook a magyar bankok legnagyobb mumusa 2018.05.15 11:25

Pénzügyi vagy IT-kérdés a digitalizáció? Hol lesznek 5 év múlva a pénzintézetek? Hogy kell priorizálni a digitalizáció területén? Kell-e félni a nagy techégektől? Többek között erről szólt az első panelbeszélgetés mai Financial IT and Disruptive Technologies 2018 konferenciánkon.

tovább a cikkhez...

Hegedüs Éva: nem a bankfiókokról szól a jövő 2018.05.15 10:40

A fintech cégek nagy része előbb-utóbb bankokkal akar együttműködni, vagy banki licenszért folyamodik - mondta előadásában a Gránit Bank első embere a Portfolio mai Financial IT and Disruptive Technologies 2018 konferenciáján. A banknak 15 percre sikerült leszorítania a számlanyitás és a hozzá kapcsolódó szerződéskötés teljes folyamatának időigényét, minden harmadik számlanyitást a videóbankjukon keresztül bonyolítanak.

tovább a cikkhez...

Kik rázzák fel a bankokat és biztosítókat? 2018.05.15 10:37

Ez a 8 technológia fogja felforgatni a vállalatok jövőjét 2018.05.15 10:25

A kiterjesztett valóság, a virtuális valóság, a blockchain, a mesterséges intelligencia, a 3D nyomtatás, a drónok, a robotok és a dolgok internete fogja a leginkább megváltoztatni a vállalatok jövőjét - mondta előadásában a PwC magyarország partnere a Portfolio mai Financial IT and Disruptive Technologies 2018 konferenciáján.

tovább a cikkhez...

A Revolut elárulta, mi a nagy baj a bankokkal 2018.05.15 10:21

A challenger bankok nem fedik le a bankok teljes termékpalettáját, általában egyetlen banki szolgáltatást nyújtanak, egyetlen banki terméket adnak el, de azt az egyetlen dolgot jobban, olcsóbban csinálják. Ez a Revolutnál is így volt, de egyre szélesedik a termékek, szolgáltatások köre - kezdte előadását a Portfolio Financial IT and Disruptive Technologis konferenciáján Andrius Biceika, a Revolut Head of Country Managere.

tovább a cikkhez...

Hamarosan itt a teljesen online, papírmentes bankolás 2018.05.15 09:27

Érdekes kihívások várnak a hazai bankszektorra a digitalizáció területén, ennek részleteiről beszélt nyitóelőadásában a T-systems előadója a Portfolio mai Financial IT and Disruptive Technologies 2018 konferenciájának nyitóelőadásában.

tovább a cikkhez...