Előfizetői tartalom

Kiváltságos lett a briteknél a Transferwise

Portfolio
Elszámolási számlát nyitott a Transferwise, mellyel a brit startup az első olyan nem banki szereplővé vált az országban, amely képes azonnali átutalásokat teljesíteni egy külső bank segítsége nélkül. A számlával együtt a Transferwise a brit Faster Payments Scheme (FPS) fizetési rendszernek is a tagja lett - számol be a fintechcég sajtóközleményben.

2017 júliusa óta engedélyezi a Bank of England, hogy nem banki szereplők is elszámolási számlát nyissanak, elsőként a Transferwise jelentkezett erre a lehetőségre. A fintechcég egyúttal tagjává vált a Real Time Gross Settlement fizetési rendszernek is. Az RTGS és FPS-tagsággal a startup 85%-kal tudta csökkenteni a feldolgozási költségeit, mivel nem kell egy kereskedelmi banknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés