Előfizetői tartalom

Kivégzik a lehúzós kártyás díjakat

Portfolio
Az Európai Parlament és az Európai Tanács politikai megállapodást kötött az Európai Bizottság javaslatáról, amely következtében a határokon átívelő tranzakciók az egész Európai Unió területén olcsóbbá válhatnak. Az elfogadott új szabályok a határokon átívelő kártyás fizetések devizaátváltási díjairól is teljes transzparenciát írnak elő.

Idén március végén Európai Bizottság javaslatot tett az euróban történő határokon átnyúló fizetések költségének csökkentésére az egész Unióban. Az akkor beadott, és most elfogadott javaslat lényege, hogy ugyanakkora árat - egy csekély vagy zéró összegű díjat - számolnak fel az euróövezeten kívül euróban teljesített Unión belüli határokon átnyúló fizetésekért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés