Három norvég bank úgy döntött, nem várja meg, míg új piaci szereplők vagy nagy IT-cégek lecsapnak az ügyfeleikre, ehelyett közös számlaaggregációs platformot indítanak - írja aFinextra.

A PSD2 okozta változásokról kiemelt helyen lesz szó a Portfolio november 15-ei Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt!A norvég Sbanken, a Sparebanken Vest és a Sparebanken Song og Fjordane arról egyezett meg, hogy közös platformot indítanak ügyfeleiknek, amelyen keresztül a több banknál is ügyfélként jelen lévő ügyfelek egy helyen láthatják banki ügyeiket, adataikat.

A platformot még jóval a jövő ősszel végleges formáját elérő PSD2 szabályozás előtt tervezik bevezetni, a cél az lenne, hogy megelőzve az új piaci szereplőket és a nagy IT-cégeket maguk tegyék elérhetővé a számlaaggregációs platformot.

Ha a norvég banki ügyfelek már eleve egy helyen elérhetik az összes banki információjukat, akkor a külföldi szereplők piacra lépési korlátai jóval magasabbak lesznek

- írják a bankok közös közleményükben.

A közös projekthez várják a többi bankot is, melyet egy fintech klaszter, a Finance Innovation szervez.


A PSD2 okozta változásokról kiemelt helyen lesz szó a Portfolio november 15-ei Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt!