Júniusban Budapestre érkezik Peter Thiel. A PayPal társalapítója, a világ egyik legsikeresebb vállalkozója és befektetője a Brain Bar fesztiválvendége lesz - tájékoztatták a szervezők a Portfolio-t.
Kereskedés PayPal-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Thiel alapítótársával, Elon Muskkal közösen—hozta létre az internetes pénzforgalmat forradalmasító PayPal-t. Tucatnyi nagy hatású vállalkozás, köztük a Facebook, a LinkedIn és a SpaceX első nagybefektetője volt. Szintén ő hozta létre az adatelemzéssel foglalkozó, mára 20 milliárd dollár értékűre becsült Palantir vállalatot, melyaz Egyesült Államok védelmi minisztériumának beszállítója. A nevét viselő Thiel Ösztöndíj 20 év alatti, kiemelkedően tehetséges fiatalokat támogat abban, hogy felsőfokú tanulmányok helyett saját vállalkozásba fogjanak.

Magyarországra jön a PayPal alapítója, Elon Musk dollármilliárdos barátja

Fotó: Brain Bar

A technológiai világ legbefolyásosabb embere június 2-án ad elő a Brain Bar fesztiválon. A szervezők tájékoztatása szerint - a férőhelyek korlátozott száma miatt - Peter Thiel budapesti előadása zárt körű lesz, azon csak a Brain Bar fesztiválbérletet vásárlók és diákok vehetnek részt, különregisztráció után. A regisztráció menetéről a szervezők hamarosan közvetlenül tájékoztatják a bérleteseket.

Az idei Brain Bar fesztivál számos nagy nevet sorakoztat fel. Az előadók között szerepel a világ leghíresebb robotjának számító Sophia, a sztárséf Massimo Bottura,a sci-fi szerző Ted Chiang,a Google-alelnök Jacquelline Fullerés Margrethe Vestager, az EU versenyjogi biztosa.