A Magyar Államkincstár (MÁK) által indított valamennyi nyugdíj tranzakciót a GIRO Zrt. rendszereiben pénteken elszámolták, és elküldték a bankoknak - közölte a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer üzemeltetője. Ugyanakkor, ahogy korábban is írtuk, ez értelmezésünk szerint nem jelenti azt, hogy a számlákon jóvá is írják a nyugdíjakat a bankok.

Az átutalási rendszereket működtető GIRO közölte: a MÁK által indított valamennyi nyugdíj tranzakciót a GIRO Zrt. rendszereiben pénteken elszámolták, és elküldték a bankoknak.

Ugyanakkor a legtöbb bank számlavezető rendszere normál esetben estére bezár, és reggel újra kinyit. Amelyik banknak a zárást követően küldték el a tranzakciókat, azoknál a bankoknál - ha kivételesen emiatt nem tartottak nyitva hosszabban - csak hétfőn kapják meg a nyugdíjasuk a pézüket.

Több olvasónk este 9 óra körül is arról számolt be, a bankszámlájára mostanáig sem érkezett meg a várt összeg, míg előfordul olyan beszámoló, amely szerint még este nyolc órakor, vagy azután is érkezett jóváírás.

2019.01.11 19:59 Felháborodtak a nyugdíjasok: még mindig nem kapták meg a pénzüket
2019.01.11 19:17 Az államkincstár állítja: mindenki megkapja a nyugdíját
2019.01.11 12:37 Megtudtuk: banális hiba miatt késnek a nyugdíjak