Előfizetői tartalom

Megtépték a Facebookot - hasít a mobilsztori

Portfolio
A szerdai kereskedés lezárását követően publikálta negyedik negyedéves számait a Facebook. A cég mobilpiaci stratégiája sikeres, az elemzői becslésekhez képest sokkal jobb számokkal rukkolt elő. A nap folyamán közel 3%-ot estek a papírok, viszont a zárás után a kedvező hírekre az árfolyam 12%-os pluszba lendült. A gyorsjelentés főbb pontjai: A Facebook történetében először a mobil bevételek már a teljes hirdetési bevétel több mint felét adták. A havonta aktív felhasználók száma 16%-kal növekedett. A mobilon havonta aktív felhasználók száma megközelíti az 1 milliárd főt és 39%-os növekedést mutatott év/év alapon. A Facebook bevételei több mint 60%-kal emelkedtek a negyedik negyedévben. Eredményszinten közel duplázni tudott a cég év/év alapon. A Facebook készpénzállománya meghaladta a 11 milliárd dollárt a negyedik negyedév végén.

Meglepetést okozott a Facebook Piaczárást követően tette közzé negyedik negyedéves és a 2013-as évre vonatkozó számait a Facebook, a befektetők számára pedig kifejezetten kedvező adatok láttak napvilágot. A Thomson Reuters elemzői konszenzusa alapján 2,33 milliárd dolláros árbevételre és részvényenként 27 centes eredményre lehetett számítani. Ehelyett a társaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés