A bankok és biztosítók pontosan tudják, hogy a technológiai szektorból érkező új versenytársaik közül sokan pályáznak a bevételeikre: ha nem sikerül időben végrehajtani a szektor digitális transzformációját, könnyen bajba kerülhetnek. A pénzintézetek digitális fejlesztéséért felelős döntéshozói és IT-vezetői, a legfontosabb IT-beszállítók és a feltörekvő technológiákat bemutató fintechek, mesterséges intelligencia és blockchain specialisták is ott lesznek az idén hatodik alkalommal megrendezett Financial IT and Disruptive Technologies konferenciánkon.
A blockchain technológia kiemelt téma lesz május 15-ei konferenciánkon, külföldi tapasztalattal rendelkező előadóink a már létező vagy fejlesztés alatt álló use case-ekről tartanak előadást illetve panelbeszélgetést.


Fazekas Imre

társalapító

Upwards Motion

Magamat architecture astronaut-ként tudom azonosítani, aki ugyan számos olyan híres startup-ban volt chief architect / solution architect mint a people.io vagy mergermarket, mégis a szenvedélyes JS kalandor, lelkes open source... Tovább »
Szegő Dániel

független blockchain tanácsadó

Dániel informatikai képzettséggel rendelkezik, IT-fejlesztőként, projektemenedzserként és műszaki igazgatóként is dolgozott, elvégezte a Certified Bitcoin Professional, MIT Fintech, MIT Cybersecurity képzéseket, pillanatnyilag... Tovább »
Dr. Tuan Anh Trinh

egyetemi docens

Budapesti Corvinus Egyetem, Corvinus Fintech Center vezetője

Dr. Tuan Anh Trinh, a Corvinus egyetemi docense, a Corvinus Fintech Center vezetője, 2006 óta az MTA köztestületi tagja, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem doktora, az IVSZ FinTech Munkacsoportjának vezetője. Tovább »Szabó Dávid

cégvezető

Cofound.it

Dávid 2011 óta foglalkozik technológiai cégekkel, a kripto világba 2016-ban csöppent bele. 4 évet töltött AI területen Londonban, ahol saját vállalkozását vezette, majd 2017-ben mint üzletfejlesztési vezető segített... Tovább »
A technológiai fejlődés a banki és biztosítási üzletet is átírja, de kik lesznek a pénzintézeti piac felforgatói és hogyan lehet készülni erre? Vezérigazgatói panelbeszélgetésünkön Sztanó Imre (NN) és Kurtisz Krisztián (Uniqa) a biztosítói, míg a Harmati László (Erste) és Hetényi Márk (MKB) a banki oldalról mondja el, hogy az üzlet hogyan készül a kihívásokra.

Harmati László

vezérigazgató-helyettes

Erste Bank

Harmati László jelenleg az Erste Bank vezérigazgató-helyettese, 2002-től az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. vezérigazgatója volt. 1999-2002-ig a Magyar Nemzeti Bank szabályozási főosztályvezetője, ezt megelőzően két évig... Tovább »Hetényi Márk

vezérigazgató-helyettes

MKB Bank

Hetényi Márk a Santa Clara University-n szerzett informatikai mérnöki, és a Georgetown University-n üzleti diplomát.1997-től a PricewaterhouseCoopers cégcsoportnál dolgozott Magyarországon és az Egyesült Államokban... Tovább »
Kurtisz Krisztián

vezérigazgató

UNIQA Biztosító

A karrierjét a Generali Biztosító Zrt.-nél egyedi vagyonbiztosítási vállalóként kezdő szakember az Argosz, majd az Axa biztosítóknál szerzett tapasztalatot gépjármű kárrendezés területén. Később az Axa Biztosító... Tovább »Sztanó Imre

elnök-vezérigazgató

NN

 Tovább »Második panelbeszélgetésünkön megtudhatjuk, hogy a bankok digitális transzformációját milyen technológiák határozzák meg a közeljövőben, hogy látják ezt az IT-felsővezetők és a legnagyobb technológiai beszállítók. A mesterséges intelligencia megoldások, chatbotok, a blockchain (DLT) vagy a mobil technológiák hogyan segíthetnek a bankoknak lépést tartani a feltörekvő vagy más iparágból érkező versenytársakkal? Mi mindennek kell megváltoznia egy bank működésében, hogy ez sikerüljön?

Kelemen Bálint

IT vezető

Budapest Bank

Kelemen Bálint a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett mérnök informatikusi diplomát. Karrierjét a GE Capitalben kezdte 2007-ben, mint informatikai projektvezető, majd később vezető IT architectként folytatta munkáját.... Tovább »
Kozma Zoltán

informatikáért felelős vezérigazgató-helyettes

Takarékinfo

Amerikai és német gyökerű multinacionális IT outsourcing cégeknél illetve egy magyar középvállalkozásnál szereztem gyakorlatot üzemeltetési területen. Az IT outsourcing terület mellett 5,5 évet dolgoztam osztrák és... Tovább »
Galló Csaba Márton

ügyvezető igazgató, informatikai divízió

CIB Bank

Galló Csaba Márton 2011-ben diplomázott a Budapesti Corvinus Egyetem gazdaságinformatikus szakán. 1994-től az OTP Bank Számítástechnikai Központjának munkatársa volt, 1997-től pedig a Citibankban a rendszertámogatási... Tovább »
Strén Gábor

ügyféligazgató, Pénzügyi szektor

Microsoft Magyarország

Strén Gábor a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte diplomáját pénzügy területen. 2006-tól a Microsoft Magyarország üzleti megoldások szakmai területért felelt, és részt vett annak sikeres piaci bevezetésében.... Tovább »A szabályozói oldalról a banki IT-részlegeket egyik leginkább érintő fejlesztésről, az azonnali átutalási rendszerről Bartha Lajos beszél majd, előadását követően pedig az azonnalira épülő fizetési megoldásokról és a PSD2 szabályozás okozta változásokról is szó lesz. Az azonnalira épülő új fizetési szolgáltatásokról nemzetközi előadók hoznak gyakorlati megoldásokat többek között Londonból, Németországból.

Bartha Lajos

pénzügyi infrastruktúrák igazgató

MNB

1992-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát. Először könyvvizsgálóként dolgozott majd az Állami Vagyonkezelő Rt-nél portfolió menedzser, illetve később a bankprivatizációs terület... Tovább »Michael Adams

Founder

Quali-Sign Ltd.

Quali-Sign was founded in 2014 by Michael Adams. Michael's background includes 10 years at IBM and 8 years at Barclays, where he managed the corporate bank H2H channel. Tovább »Sadri Syla

Head of Sales

Paymentgroup International

Sadri is a graduate in business administration and is working since 15 years in the payment sector. In his 11 years of banking, he always focused on current issues in payment transactions. Since 6 years, he is head of sales at the... Tovább »Christian Schwinghammer

Business Development

Paymentgroup International

Christian joined Paymentgroup International in 2016 to establish a Swiss based service bureau for banks and corporates. With SIX, SWIFT and Swiss Bank Corporation Christian has been working for the past 25years in the payments industry,in... Tovább »Szombati Anikó pedig az MNB részéről a hazai fintech-szabályozásról ad elő: a nemrégiben elindult Innovation Hubról tudhatunk meg részleteket, az insurtech szektorról, a biztosítási iparág jövőjéről a biztosítók IT-vezetői, a blockchain technológia pénzintézeti és nagyvállalati hasznosításáról pedig nemzetközi tapasztalattal rendelkező specialisták osztanak meg hasznos információkat.

Szombati Anikó

makroprudenciális politikáért felelős ügyvezető igazgató

Magyar Nemzeti Bank

Szombati Anikó az MNB makroprudenciális politikáért felelős ügyvezető igazgatója, a Pénzügyi Stabilitási Tanács tagja. A makroprudenciális funkció a pénzügyi stabilitás eléréséhez a pénzügyi rendszerben jelentkező... Tovább »A bankszektor és a biztosítási szektor legfontosabb szereplői, a fejlesztésekről döntő IT-vezetők, a legfontosabb IT-beszállítók, a szabályozók, az elemzők és a tanácsadók mind ott lesznek idén hatodik alkalommal megrendezett Financial IT and Disruptive Technologies konferenciánkon!