Előfizetői tartalom

Nagy kockázat a bankoknak az MNB készpénzgyilkos fegyvere

Portfolio
2019. július elsejétől kezdve a magyar bankoknak törvény szerint csatlakozniuk kell a Giro Zrt. által kiépítendő azonnali átutalási rendszerhez, innentől kezdve a hét minden napján 0-24 órában meg fog érkezni a pénzünk a címzettekhez mindössze 5 másodpercen belül. Az Egyesült Királyságban hosszú évek óta működő hasonló azonnali fizetési rendszer (Faster Payments) tapasztalatairól beszélt Tom Hay, az Icon Solutions fizetési üzletágának vezetője (Head of Payment).

Az MNB néhány hete zárta le a konzultációt az azonnali átutalások szabályozásáról, jogszabályi szinten a tervezetet elkészítette az MNB, a piac pedig véleményezheti azt, és 2019. július 1-én lépnek hatályba a tervezet rendelkezései. Az éles indulási céldátum továbbra is 2019. július elseje, a központi infrastruktúra kiépítője, a Giro Zrt. már korábban közzétette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés