A Magyar Posta iCsekk applikációjának főbb funkcióit integrálta mobilbanki alkalmazásába a Budapest Bank, ezáltal a bank ügyfelei egy QR-kód leolvasásával, elektronikus úton is befizethetik sárga és fehér csekkjeiket.

Új funkcióval bővült a Budapest Bank tavaly indított Budapest Mobil Internetbank alkalmazása, a Magyar Posta iCsekk alkalmazásának integrálásával a csekkek online, egyszerűen és gyorsan fizethetők be. A befizetés bankkártyás vásárlási tranzakcióval, az ügyfél számára díjmentesen történik.

A Magyar Posta 2014 őszén vezette be a mobiltelefonra letölthető iCsekk applikációt, amely tavaly közel 1,5 millió tranzakciót kezelt, 2018-ban pedig havonta átlagosan 150 ezer megbízást adnak fel az ügyfelek a mobilalkalmazáson keresztül.

Az iCsekk megoldás továbbra sem papírmentes, hiszen gyakorlatilag kinyomtatnak egy csekket QR-kóddal, elküldik postán az ügyfélnek ez a-mailek korában, majd ezt "visszadigitalizálják" az applikációval. Ugyanakkor legalább a tranzakció készpénzmentes lesz az appnak köszönhetően.