Előfizetői tartalom

Itt a lista - Ők azok, akik fegyverekkel látják el a világot

Portfolio
Amerikai cégek a világ legnagyobb szerződéses fegyvergyártói - derül ki a Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) legfrissebb felméréséből, ami a hadiipari bevételek alapján rangsorolja a cégeket. Egy közel 400 milliárd dolláros iparágról van szó a 100 legnagyobb szereplő bevételei alapján, ahol három éve folyamatosan tart a növekedés, főként az Egyesült Államoknak és Oroszországnak köszönhetően.

A SIPRI riportja szerint 2017-ben a világ 100 legnagyobb fegyvergyártójának összesen 398,2 milliárd dollárnyi bevétele volt a hadiipari értékesítésekből (a kínai cégeket kivéve, ahonnan nincsenek megbízható, friss adatok), 2,5 százalékkal több, mint 2016-ban és már sorozatban a harmadik éve tart az emelkedés. Ez annak köszönhető, hogy számos ország növelte a fegyverbeszerzési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés