Fenyegetést jelent a svájci órapiacnak az új Apple Watch, az új széria még inkább, mint az előzők, az új egészségügyi funkciók ugyanis elcsábíthatják az idősebb vásárlókat - állítják iparági szakértők a Reuters szerint.
Kereskedés Apple-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A szerdán bemutatott új Apple Watch Series 4 számos olyan egészségügyi funkcióval lett felszerelve, ami akár életet is menthet. Van benne EKG, figyeli a szívritmust, figyelmeztet, ha szabálytalan szívverést érzékel, és segítséget hív, ha a viselője elesik és nem mozdul legalább egy percig.

Az új Apple Watch nem csak evolúció, de forradalom is, nem csak a kütyümániásoknak szól, hanem minden 45 feletti embernek, aki törődik az egészségével - mondta el a businessmontres.com szakértője.

Itt az Apple új okosórája - Félhetnek a svájci óragyártók?


Az Apple gyorsan növeli részesedését az órapiacon, a CGS Insight becslései szerint közel annyi okosórát értékesíthet idén az Apple, mint az összes svájci óragyártó. Tavaly 24 millió darabot adtak el világszerte a Svájcban készült órákból. A belépő szintű svájci órák piaca (500 dolláros árig) az elmúlt években folyamatosan csökkent, aminek az egyik oka az okosórák terjedése volt.

De vannak, akik optimisták. A Zenith, Hublot és Tag-Heuer órákat gyártó LVMH óra divíziójának vezetője szerint jelenleg az Apple nem jelent fenyegetést az óragyártóknak. Sőt. Azok az emberek, akik az Apple Watch-csal belépnek az órapiacra, könnyen lehet, hogy később kedvet kapnak egy svájci óra vásárlásához is.

A svájci óragyártók árfolyamában nem volt jelentősebb mozgás az új Apple Watch bemutatóját követően, az aktivitásmérőket gyártó Fitbit részvényei viszont nagyot estek.

Itt az Apple új okosórája - Félhetnek a svájci óragyártók?


(Reuters)

A címlapkép forrása: AFP / Noah Berger